Nieuwjaarsbrief van het INDEA-team

Beste energiemanager,

Beste bezoeker,

Wanneer u deze Nieuwjaarsbrief leest, zijn de donkerste dagen van 2009 alweer voorbij. Mogelijk heeft u wat tijd genomen voor reflectie en heeft u even teruggeblikt op uw eigen ervaringen en belevenissen van het afgelopen jaar.

Ondanks een jaar van economische crisis en recessie, realiseerden onze industriële klanten belangrijke energiebesparingen, mede dankzij overheidssubsidies en premies:
- bedrijven die investeerden in nieuwe hoogrendement warmtekrachtinstallaties (rendementen van 100 tot 104% op calorische onderwaarde met terugverdientijden van 2 à 3 jaar);
- bedrijven die hun stoominstallatie up-to-date brachten met een rendementsverhoging tot 30%;
- bedrijven die hun productieapparaat stevig onder handen namen en mooie rendementswinsten boekten;
- bedrijven die de mogelijkheden van biomassa concreet gingen uitwerken.

Voor INDEA was 2009 ook een jaar van groei: van bestaande klanten kregen wij een resem van herhaalopdrachten, en industriële nieuwkomers breidden ons klantenbestand uit tot meer dan 300 referenties. Gelukkig kwam Jan Limet, ingenieur en een krak in financiële analyse van projecten, begin januari 2009 onze rangen versterken.

Als kers op de taart verkregen wij eind 2009 de erkenning van "dienstverlener voor de KMO-portefeuille", waardoor KMO's een tegemoetkoming van 50% kunnen ontvangen wanneer zij beroep doen op onze diensten. Als dat geen mooi nieuwjaarsgeschenk is!

Onze objectieven voor 2010?
- onze klanten bijstaan met deskundig advies rond optimalisering van processen en decentrale energieproductie, waarbij aandacht geschonken wordt aan de warmte-koude-integratie van de energievraag, restwarmterecuperatie en energieproductie, om zodoende in elke situatie de meest geschikte technologie (recuperatie restwarmte, WKK, ORC, warmtepomp, ...) te selecteren;
- onze klanten begeleiden bij de implementatie van projecten, opdat - zowel bij ontwerp, offerteaanvraag, installatie, inbedrijfstelling en onderhoud - het "energetisch optimum" gegarandeerd blijft.

Tot slot blijven wij ook trouw aan onze filosofie om onze kennis te delen: via onze blog, via de cursus "energiemanager" i.s.m. Amelior (4de editie start 28/01/10) en via diverse artikels en lezingen.

Wij bedanken onze klanten voor de fijne samenwerking.
Alle medewerkers van INDEA wensen u een gezond, inspirerend en energiek 2010.

Jan, Valérie & Willy.

geschreven door Valérie de Groote op 10-01-10 (8 jaren geleden) in Algemeen.

Reageer

Naam
(*)
E-mailadres
(*) wordt niet getoond
Website
Onderwerp
Boodschap