Subsidie "Energiebesparend project": ook in 2013 tot 15.000 EUR !

We gaan eerlijk zijn: we hebben het nog maar enkel "van horen zeggen" in de wandelgangen, maar we hebben goed nieuws: ook in 2013 zal de subsidie "Energiebesparend project" van de distributienetbeheerders (Eandis & Infrax) blijven bestaan!

We vatten nog even de essentie van deze subsidie samen:

- Per "energiebesparend project" kan die premie van Eandis/Infrax oplopen tot 15.000 euro. Deze premie werd in het leven geroepen voor typische energiebesparingsprojecten in een productieomgeving (industrie of KMO) die niet onder de andere specifieke voorziene subsidies vallen

- De subsidie wordt berekend in functie van de gerealiseerde energiebesparing (in  MWh primair) met een maximum van 15.000 euro per project. Meerdere projecten per site zijn mogelijk, voor zover deze niet over hetzelfde onderwerp gaan.

Enkele voorbeelden van projecten die in aanmerking komen:

- Rookgascondensor op verwarmings- en stoomketel;
- Frequentiesturing op motoren;
- Warmterecuperatie in het productieproces;     
- Isolatie van leidingen (warmte - koude);
- Plaatsen van een buffer voor recuperatie van restwarmte;        
- Plaatsen van een omgekeerde osmose-installatie voor voorbehandeling van suppletiewater;  
- ...

Heeft u één of meerdere energiebesparende projecten in gedachten,  die mogelijk in aanmerking komen voor de 15.000 euro subsidie per project? Wil u graag weten hoeveel subsidies u voor het project zou kunnen verkrijgen?

Door middel van de rekentool, die u via volgende link kan downloaden, kan u zelf het subsidiebedrag berekenen.

De besparing door implementatie van de maatregel moet blijken uit een energiestudie of -audit uitgevoerd door een erkende, externe energiedeskundige. Voor alle details omtrent de voorwaarden tot toekenning van de subsidie kan u terecht op de website van het Vlaams Energieagentschap.

http://www.energiesparen.be/netbeheerder/premie_na_energieaudit

INDEA beschikt over de nodige erkenningen en kan de noodzakelijke energiestudie opstellen om de rendabiliteit van het project te onderzoeken en de subsidie te berekenen. We leveren alle informatie aan die nodig is voor de aanvraag van de subsidie.

Voor KMO's zijn er bovendien ook subsidies voor het uitvoeren van de haalbaarheidsstudie via de KMO-portefeuille. KMO's die energie besparen winnen dus drie keer!

Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend via onze gekende coördinaten.

geschreven door Valérie de Groote op 21-01-13 (4 jaren geleden) in Algemeen.

Reageer

Naam
(*)
E-mailadres
(*) wordt niet getoond
Website
Onderwerp
Boodschap