Verhoging ecologiepremie aangekondigd

De Vlaamse Regering heeft een voorontwerp van besluit goedgekeurd waardoor de bestaande ecologiepremies worden verhoogd (van 20% naar 40% voor kmo’s en van 10% naar 20% voor grote ondernemingen). Het voorstel kwam van Minister Patricia Ceysens, bevoegd voor Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel.

Bedrijven en ondernemingen die op een ecologische wijze investeren kunnen binnenkort dus rekenen op een hogere premie van de Vlaamse overheid. Ook het beschikbaar budget neemt toe van 75 tot 120 miljoen euro. Per call is dus 40 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast zouden meer technologieën toegevoegd worden aan de lijst die in aanmerking komt voor de ecologiepremie.

Voorlopig is nog onduidelijk vanaf wanneer de verhoogde percentages van toepassing zijn (volgende call?) en welke technologieën aan de lijst toegevoegd worden.

Wordt dus vervolgd ...

Het volledige persbericht vindt u hier. Meer informatie over de aanvraagprocedure vindt u op www.ecologiepremie.be, van zodra de website terug online is.

geschreven door Valérie de Groote op 12-08-08 (9 jaren geleden) in Algemeen.

Reageer

Naam
(*)
E-mailadres
(*) wordt niet getoond
Website
Onderwerp
Boodschap