Website "Energiesparen" (VEA) vernieuwd

De vertrouwde website van het Vlaamse Energieagentschap (VEA) is vernieuwd.

U kan het resultaat zelf beoordelen op: www.energiesparen.be.

Als bezoeker is het nu mogelijk om voor een bepaald 'profiel' te kiezen, bijvoorbeeld "industrieel bedrijf" om zodoende de informatie gefilterd voorgeschoteld te krijgen.

De vertrouwde pagina's omtrent het besluit energieplanning en de convenanten vindt u onder "voor ondernemingen" in het menu "zuinig met energie", of rechtstreeks via deze link.

geschreven door Valérie de Groote op 19-06-08 (9 jaren geleden) in Algemeen.

Reacties

re: Website "Energiesparen" (VEA) vernieuwd
Reginald Carlier
De link van het Ceviroprogramma voor het doorsturen van de EPB lijst werkt niet meer. Hoe kan ik elektronisch inloggen op de nieuwe site en de lijst EPB uploaden?
Door Reginald Carlier 03/03/09 (8 jaren geleden)
re: Website "Energiesparen" (VEA) vernieuwd
Valérie de Groote
U kan ivm met uw vraag best contact opnemen met VEA. Onderstaande link wijst de weg naar de contactinformatie.

http://www.energiesparen.be/epb/infopunt

Mvg,

Valérie de Groote
Door Valérie de Groote 09/03/09 (8 jaren geleden)
re: Website "Energiesparen" (VEA) vernieuwd
Rene
Campagne 2011: 11.11.11 bijt zich vast in het klimaat:
Wij verbruiken, het Zuiden betaalt de rekening !
De consensus in het westen is dat een opwarming met twee graden een haalbare kaart is.

Die twee graden betekent echter honger voor 400 miljoen mensen in het Zuiden, watertekort voor 3 miljard mensen en wereldwijde vissterfte. Dat is onaanvaardbaar. Daarom voeren we dit najaar actie rond de klimaatverandering.
T e r w i j l . . .

volgens de Sunday Telegraph is door specialisten berekent dat door elke niet-roker 'toegejuichte beslissing om de sigaret te bannen uit de cafés' een zeer bedenkelijk neveneffect hebben: er komt duizenden tonnen CO2 meer door in de atmosfeer terecht.

Om precies te zijn, zo is berekend, zullen de verwarmingsinstallaties op de openluchtterrassen/-rookpatio's van pubs en restaurants ervoor zorgen dat de huidige 22.000 ton broeikasgassen oplopen tot maar liefst 282.000 ton. En dat staat gelijk met wat een jumbojet aanricht die 171 keer rond de aarde vliegt. Dat komt doordat die verwarmers nu tenminste 237 dagen per jaar gebruikt moeten worden om de naar de patio gevluchte rokers warm te houden, want ze moeten aan zodra de temperatuur beneden de 15 graden ligt.
T e r w i j l . . .

Het Laatste Nieuws, d.d. donderdag 19 mei 2011:
Vzw Oude Markt bereidt rookverbod voor.

-> GASVUURTJES OM TE VERWARMEN. -> HOGERE TERRASWANDEN TEGEN WIND.

LEUVEN

Het algemeen rookverbod komt dichterbij en de cafés op de Oude Markt in Leuven nemen daarom stilaan maatregelen. Er zijn individuele plannen, zoals verbouwingen voor een rookkamer, maar ook de overkoepelende vzw stak al de handen uit de mouwen. Zo liet ze een offerte maken voor gasvuurtjes, die de verschillende cafés - als ze willen – op hun terras kunnen plaatsen.

Nochthans, aldus Het Gents Milieufront: 'Met het dagelijks verbruik van één gaskachel kan een gezin van vier personen het huis verwarmen, koken, warm water gebruiken en dit twee dagen lang. Het is een serieuze milieukost en duur.'(Commentaar van ondergetekende: Niet het minste idee van de milieukost qua de langste toog van Belgie. Maar ja, het Zuiden betaalt wel de rekening.[:-(])

Het Laatste Nieuws, d.d. maandag 7 november 2011:

Cafés houden terras hele winter open.

ROOKVERBOD DOET VERKOOP VAN VERWARMINGSTOESTELLEN MET 20% STIJGEN.

Tal van cafés in Vlaanderen willen de hele winter lang hun terras openhouden. Niet alleen voor de gezelligheid, maar vooral om rokende klanten een alternatief te bieden voor de rookruimte. Terrasverwarmers vliegen massaal de deur uit. De horeca moet iets doen om klanten te houden, zegt verdeler Walter Vermeulen, die vorige maand al 20% meer toestellen verkocht dan vorig jaar. Zelfstandigenorganisatie NSZ wil dat de gemeentebesturen gratis vergunningen verlenen voor winterterrassen.

Van dwijlen met de kraan open, gesproken!... Zo te zien wordt het een factuur, waarvan de verwijlinteresten zichzelf blijven vermenigvuldigen!?...

T e r w i j l . . .

In Nederland gaan ze de tegenovergestelde richting uit. Daar is al enkele jaren een eenvormig en algemeen rookverbod van kracht in de horeca. Maar minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) versoepelde vorige week dat verbod per direct voor cafeetjes die kleiner zijn dan 70 vierkante meter en die zonder personeel werken. Eerder uitgeschreven boetes schrapt ze.

Hoe zegt m'n dat weer: "Als het in Nederland regent druppelt het in Belgie?..." Of, ... is dat alleen voor averechts werkende maatregelen?!...

Mvg., Rene - energiesnoeier.
Door Rene 13/11/11 (6 jaren geleden)

Reageer

Naam
(*)
E-mailadres
(*) wordt niet getoond
Website
Onderwerp
Boodschap