Over ons

Wat waarderen klanten als we samenwerken? Hoe kijken we naar de energietransitie? En wie maakt deel uit van Indea? Je leest het hier.

Wie zijn wij? Het Indea-team

Indea werd opgericht in in 2007 door Willy en Valérie. Door Willy’s expertise lag de focus meteen al op stoom en WKK. Valérie vulde dit verder aan met expertise in data-analyse en ETS. We startten met studies op projectbasis en groeiden door naar langetermijnsamenwerking ter ondersteuning van energiemanagers in de industrie. Even voorstellen:

Valérie de Groote

Valérie is industrieel ingenieur, expert energie & ETS en specialist stoom & WKK. Haar passie? Als extern energiedeskundige meedenken met energiemanagers en hen ondersteunen zodat zij voluit hun rol kunnen spelen.

Valérie is bestuurder van COGEN Vlaanderen en geeft mee inhoud aan de cursus ‘Energiemanager’ van Amelior.

Willy Somers

Willy was jaren actief in lucht- en waterbehandeling en stoomproductie en was ook één van de eerste Vlaamse energieconsultants.

Hij ondersteunt Indea met zijn expertise op vlak van stoom- en warmtekrachtinstallaties en restwarmterecuperatie. Vanuit zijn cross-sectorkennis biedt hij creatieve, vernieuwende oplossingen.

Onze expertise in je bedrijf?

Vertel ons wat je vandaag nodig hebt. Wij luisteren, stellen de juiste vragen en denken met jou mee. Reken op een helder voorstel dat past bij je uitdaging. Even vrijblijvend overleggen? Bel 0479 239 009 of contacteer ons.

Daarom kiezen klanten voor Indea

Langetermijnpartner

Van bij de start van de eerste opdracht doen we de moeite om je bedrijf door en door te leren kennen. De reden? Zo kunnen we proactief meedenken, prioriteiten helpen stellen en langetermijnwinsten helpen realiseren.

Ondersteuning op maat

Als energiemanager heb je sowieso veel aan je hoofd. Zeker als die rol bovenop je andere verantwoordelijkheden komt. Hoe heb jij je ondersteuning het liefst? 
  • Expert advies of een second opinion waar nodig
  • Uitvoering van (een deel van) het werk als je dat wil

Eén senior contact

Telkens een nieuwe junior aan wie je alles opnieuw moet uitleggen? Daar heb jij geen tijd voor. Je wil een vertrouwde senior contactpersoon die:
  • Jullie context door en door kent
  • Altijd vlot bereikbaar is
  • Als een teamlid met je meedenkt
Verandert onze contactpersoon toch? Dan zorgen wij voor de kennisoverdracht en kan je meteen verder.

Spreekt dit jou aan? Of heb je andere verwachtingen?

Laat het ons weten. We geven jou een eerlijk antwoord en denken graag al met jou mee. Bel 0479 239 009 of contacteer ons.

Onze visie op energietransitie

Uit het Klimaatakkoord van Parijs volgt dat Europa tegen 2050 95% minder CO₂ moet uitstoten. Dat geldt niet enkel voor particulieren, maar ook voor bedrijven en hun producten.

De energietransitie die daarvoor nodig is, is één van de grootste uitdagingen ooit voor onze maatschappij en bedrijven.

Uitdaging én opportuniteit

Industriële bedrijven zetten al langer in op efficiëntieverhoging en vergroening. Voor de energietransitie zal dat echter niet volstaan. Een parallelle focus op proces- en productinnovatie en circulaire economie dringt zich op.

Een uitdaging, maar ook een kans om zich te onderscheiden in een markt waar de CO₂-voetafdruk steeds zwaarder doorweegt in aankoopbeslissingen.

Proactiviteit loont

Voor zowat elk bedrijf is het verminderen van de CO₂-voetafdruk een BHAG – een Big Hairy Audacious Goal. Een ambitieus, tastbaar en uitdagend doel dus. De externe druk zal alleen maar toenemen:
  • Beleidsmakers vertalen de ambitie van Parijs volop naar wetgeving.
  • CO₂-uitstoten wordt steeds duurder door het ETS-systeem en taksen.
  • Klanten kiezen steeds vaker voor producten met een lagere CO₂-voetafdruk.
Bedrijven die nu al de eerste stappen zetten, geven de energietransitie mee vorm en plukken daar ook financieel de vruchten van doordat ze minder ETS-bijdragen en taksen betalen.

Werken. Leren. Bijsturen.

Staat de industrie voor grote veranderingen als we in 2050 klimaatneutraal willen zijn? Zeker. Kunnen we wel slagen? Absoluut. We hebben nog tijd om stap per stap te evolueren.

Rond 2050, onze deadline voor de energietransitie, zal Valérie haar actieve loopbaan als ingenieur en zaakvoerder van Indea beëindigen. Ze wil dan fier terugkijken op 30 jaar slim en hard werken, non-stop leren en blijven bijsturen. Zodat de energietransitie een feit zal zijn.

Dit is onze visie. Benieuwd naar de jouwe!

Geef ons een seintje als je erover wil sparren. Of schakel ons in voor een inspirerende lezing of interactieve workshop. Het doel? De energietransitie tastbaar maken voor je bedrijf. Bel 0479 239 009 of contacteer ons.